Till navigation Till innehåll (s)

Pris till Årets unga fastighetskvinna 2014

Torsdag, 4 september 2014
Julie Lam, projektutvecklare på Peab Fastighetsutveckling, tilldelades priset för Årets unga fastighetskvinna under seminariet Fastighetskvinnan 2014, som hölls på Grand Hotel i Stockholm den 3 september. Akademiska Hus har sponsrat priset, och vd Kerstin Lindberg Göransson satt med i juryn.

Prisutdelning Årets unga fastighetskvinna 2014

Fastighetskvinnan 2014 är ett heldagsseminarium om den svenska kommersiella fastighetsbranschen där Akademiska Hus sponsrar priset Årets unga fastighetskvinna. Utmärkelsen går till en kvinna under 40 år som är en förebild i branschen och som under det senaste året har utmärkt sig på ett positivt sätt.

Vinnaren utsågs av en jury bestående av ordförande Agneta Jacobsson, vd för DTZ i Sverige, Kerstin Lindberg Göransson, vd för Akademiska Hus, och Kristina Alvendal, vd för Airport City Stockholm.

De tre finalisterna i tävlingen var Therese Rattik, Areim, Helena Ekman, Diligentia, och Julie Lam, Peab Fastighetsutveckling, och det blev Julie Lam som ta emot det nyinstiftade priset.

- Jag känner mig väldigt hedrad över den här utmärkelsen, och det är viktigt och kul att ett sådant här seminarium organiseras och att kvinnor i fastighetsbranschen lyfts fram, säger en stolt Julie Lam, och drar paralleller till skidåkaren Hermann Maier när hon får frågan om betydelsen av förebilder.

- Det viktigaste är att man tror på sig själv, att det går att genomföra det man vill göra. Detta är något som jag gärna skulle vilja skicka med andra kvinnor, men även män så klart, att det går att lyckas oavsett kön, ålder och bakgrund.

Julie Lam kom till Sverige för åtta år sedan och kunde då ingen svenska. Hon hade tidigare studerat i Frankrike och arbetat i Storbritannien. Julies karriär i Sverige inleddes hos Arcona, där hon arbetade med kostnadskalkyler, produktion och projektledning. Efter fem år gick hon vidare till Ikano som projektledare inom bostadsutveckling med ett projekt i Ursvik. Sedan kontaktades hon av Peab och hon är nu projektutvecklare för Peab Fastighetsutvecklings arbete i stadsdelen Ulriksdal i Solna.

Juryns motivering:

”Genom ett stort mod, målmedvetenhet och genomförandekraft har Årets Unga Fastighetskvinna lyckats utmana traditionellt tänkande och konventioner på många plan. Hon förtjänar uppmärksamhet inte bara för sin raka framtoning och uppfinningsrikedom, utan framför allt för sina uppnådda resultat.

Årets Unga Fastighetskvinna präglas starkt av sin internationella bakgrund. Hon har sina rötter i tre världsdelar och talar fem språk flytande. Hon är en kvinnlig förebild i dagens Sverige, där människor med olika utbildning, från olika kulturer och med olika bakgrund samarbetar för att utveckla samhället och fastighetsbranschen.”