Till navigation Till innehåll (s)

Akademiska Hus nominerat till hållbarhetspris

Onsdag, 15 oktober 2014
Stockholms stads forum för hållbara fastigheter och Sweden Green Building Council delar 2014 för första gången ut ett pris till en fastighetsägare som på ett innovativt sätt samverkat med hyresgästen kring hållbarhetsfrågor. Akademiska Hus, med den nyligen guldcertifierade tillbyggnaden av ABE-skolan på KTH Campus, är en av sju nominerade fastighetsägare.

Det nyinrättade priset delas ut till en fastighetsägare eller fastighetsförvaltare som genom ett målmedvetet arbete i en eller flera av sina befintliga byggnader i Stockholm, samarbetat med sina hyresgäster eller boende och genomfört framgångsrika åtgärder som ökar fastigheternas hållbarhet och för in ett livscykeltänkande i såväl förvaltning som lokalutnyttjande.

Bild: Ahrbom & Partner arkitektkontor

Att tillbyggnaden av ABE-skolan på KTH Campus miljöcertifierats enligt den högsta nivån i Miljöbyggnad, guld, är följden av ett mycket nära samarbete med kunden KTH. Under hela projektets gång har hållbarhetsfrågor diskuterats ingående vad gäller innemiljö, energi och material. Projektledningen har också föreläst för samhällsbyggarstudenter på KTH och ordnat studiebesök.

 Den 10 november 2014 delas priset "Två blir mer" ut på Sweden Green Building Awards, som hålls i Gyllene Salen i Stockholms Stadshus. De sju fastighetsägare är nominerade:

  • Akademiska Hus
  • Atrium Ljungberg
  • Einar Mattsson
  • Fabege (x2)
  • Humlegården
  • Stockholms stad