Till navigation Till innehåll (s)

Akademiska Hus bjöd in till nätverksträff med Forum Byggd Miljö

Tisdag, 26 maj 2015
I veckan arrangerade Akademiska Hus en nätverksträff för Forum Byggd Miljö. Under träffen hölls en guidad tur på Akademiska Hus regionkontor som nyligen byggdes om till en aktivitetsbaserad arbetsplats. Deltagarna fick även veta mer om hållbara campus och om hur Akademiska Hus arbetar för att uppnå sitt djärva energibesparingsmål. 

I Forum Byggd Miljö deltar personer med roller inom miljö och hållbarhet från en rad olika företag inom bygg- och fastighetsbranschen. Temat för de olika nätverksträffarna bestäms från gång till gång utifrån de önskemål som finns inom gruppen. Under gårdagens träff samlades forumet på Akademiska Hus regionkontor i Stockholm. Fastighetsutvecklare Karin Ahlzén visade upp kontoret som nyligen byggdes om från cellkontorsmiljö till en aktivitetsbaserad arbetsplats. Karin berättade även om hur Akademiska Hus arbetar med campusplaner och gjorde en djupdykning i upplägget för den campusplan som tagits fram mellan bolaget och KTH. I den campusplanen var ”hållbarhet” det övergripande temat och utgångspunkten för alla delar.

Nätverksträffen gästades även av Akademiska Hus energistrateg Johan Tjernström som berättade om bolagets högt satta energibesparingsmål att minska mängden köpt energi med 50 % mellan åren 2000-2025. Johan berättade bland annat om pågående projekt för egen energiproduktion och andra viktiga komponenter i arbetet för att få en mer energieffektiv bygg- till förvaltningsprocess.

Nätverksträffen blev en trevlig och givande stund med både diskussioner och mingel. Akademiska Hus tackar för visat intresse och ser fram emot nästa träff då någon av de övriga deltagarna tar över stafettpinnen.