Till navigation Till innehåll (s)

Avslutning i Mitt Livs mentorprogram

Onsdag, 27 maj 2015
Häromdagen var det officiell avslutning och festlig examensmiddag för alla deltagare i mentorprogrammet Mitt Liv Stockholm. Sedan ett par år tillbaka samarbetar Akademiska Hus med Mitt Liv, ett socialt företag som arbetar för ökad integration och mångfald på den svenska arbetsmarknaden.

Kvällen innehöll diplomutdelning och flamencodans men bjöd även på inspirerande och tankeväckande föredrag från personer som framgångsrikt kommit in på eller som fortfarande kämpar med att träda in på den svenska arbetsmarknaden.   

Som partner till Mitt Liv har Akademiska Hus bland annat ett antal mentorplatser samt deltar i samtalsgrupper och gästföreläsningar. Under det året som gått har vi haft närmare 10 mentorer fördelat på Stockholm och Göteborg. Varje mentor matchas ihop med en adept som sedan håller kontakten med varandra under året. I mentorskapet ingår en övergripande utbildning och möjligheten att skapa ett brett kontaktnät med övriga mentorer. Genom mentorskapet får mentorerna möjlighet att lära känna människor från hela världen - Tadzjikistan, Bangladesh, Nepal, Ukraina, Ungern, Mexiko - för att nämna några länder.  Till hösten fortsätter samarbetet med ett antal nya mentorer.