Till navigation Till innehåll (s)

Tomas Ringdahl: "Allt vi gör kräver en god förvaltning"

Måndag, 25 maj 2015
"Akademiska Hus medverkar till att många spännande byggen blir verklighet och i region Syd är Niagara ett tydligt exempel på det. Fantastiska byggprojekt får enkelt stora rubriker. Det som ibland glöms bort är att den typen av projekt endast är möjliga genom att vi i vårt totala fastighetsbestånd har en bra och effektiv förvaltning. 

Akademiska Hus ambition är att vara en långsiktig partner i utvecklingen av de svenska lärosätenas verksamhet genom att erbjuda en unik komptens, lokal närvaro och inspirerande och funktionella campusområden. Vi bedriver förvaltning med hög kvalitet, resurseffektivit och med långsiktigt hållbar utveckling i fokus. Fastighetsförvaltning är en process där kvaliteten och innehållet växer fram och förändras i takt med att kundernas behov ändras över tiden. För att klara vårt uppdrag behöver vi engagerade medarbetare som varje dag möter våra kunder och med gedigen kunskap sköter om våra tekniskt avancerade byggnader.

I Region Syd förvaltar vi ungefär 500 000 kvadratmeter i Lund, Malmö, Alnarp och Kristianstad fördelat på drygt 260 byggnader. Vi har ett 30-tal killar och tjejer som säkerställer att våra tekniska system fungerar i våra fastigheter 24 timmar om dygnet 365 dagar om året så att de håller under lång tid. Vår förvaltningsorganisation jobbar ofta i det tysta med stort engagemang för husen och våra kunder och man ställer upp för varandra. Det gör mig glad.

I fastighetsbeståndet i Lund har vi cirka 40 % laboratorier vilket ställer väldigt höga krav på att till exempel ventilationen alltid fungerar för att vår hyresgäst ska kunna bedriva sin verksamhet. Vad händer då om ventilationen stannar eller om ventilationsaggregaten går sönder? Med tekniskt avancerade lösningar händer det tyvärr. Vi har beredskap dygnet runt för att kunna rycka ut vid oförutsedda händelser och om larmet går lämnar våra drifttekniker vad man har för händerna för att så snabbt som möjligt komma till platsen och starta upp de säkerhetssystem som finns för att få igång ventilationen igen så att kundens verksamhet inte drabbas.

För det krävs det att man har förvaltningen i egen regi."