Till navigation Till innehåll (s)

Akademiska Hus delfinansierar ny professur i fastighetsförvaltning

Onsdag, 26 augusti 2015
Landets första professur i fastighetsförvaltning har nu tillsatts vid KTH i Stockholm. Akademiska Hus är ett av de företag som är med och delfinansierar satsningen. 



Det blir Anna Kadefors, för närvarande verksam vid Avdelningen för Service Management vid Chalmers, som från och med årsskiftet påbörjar den nya tjänsten. Det är bland annat ett ökat fokus på förvaltningsfrågor och hållbar utveckling som ligger till grund för landets första och enda professur i fastighetsförvaltning.

– Anledningen till att vi stöttar denna professur är att vi tycker att det är för lite fokus på förvaltningsfrågor i branschen och den akademiska världen. Vi har ju ett fastighetsbestånd om cirka 60 miljarder och då detta är vår huvudaffär tycker vi att det är viktigt att frågan får ökat fokus, säger Michael Walmerud, vice vd för Akademiska Hus.

KTH och Akademiska Hus samverkar sedan tidigare inom forskning, utbildning och innovation på både lednings- och verksamhetsnivå med ett starkt fokus på energi, byggprocesser och byggmaterial. Genom att dra nytta av varandras kompetenser vill Akademiska Hus och KTH tillsammans stärka hållbarhetsforskningen inom byggd miljö.