Till navigation Till innehåll (s)

Mångfald och hållbarhet på agendan när Akademiska Hus deltog på Fastighetskvinnan 2015

Onsdag, 2 september 2015
Branschseminariet Fastighetskvinnan 2015 sätter fastighetsbranschens trender och utveckling i fokus och har mångfald och jämställdhet som genomgående tema. Som höjdpunkt på dagen delas utmärkelsen Årets Unga Fastighetskvinna ut. I år, liksom förra året, var Akademiska Hus stolt prissponsor till utmärkelsen.

Eventet arrangerades den 1 september på Grand Hotel i Stockholm, ett initiativ av tidningarna Fastighetssverige och Lokalnytt. Kerstin Lindberg Göransson, vd för Akademiska Hus, deltog i en paneldiskussion kring mångfald och jämställdhet i fastighetsbranschen. Att mångfald står högt på de stora fastighetsbolagens agendor är tydligt. Idag är det en strategisk fråga och mångfald behöver, som Kerstin påpekade, vara en del av varje bolags värderingsgrund.

Hållbarhetschef Mia Edofsson deltog i en paneldiskussion kring framtiden för miljöfrågor i fastighetsbranschen och menade att begreppet hållbarhet får en allt mer omfattande betydelse. Hållbarhet inkluderar även etik och mångfald, vilket vi alltid måste ta hänsyn till i utformningen av nya campusområden.

Årets Unga Fastighetskvinna: Cecilia Vestin

Till utmärkelsen Årets Unga Fastighetskvinna vill vi gratulera Cecilia Vestin, affärsansvarig på Newsec, som mottog priset av Kerstin Lindberg Göransson.

Utmärkelsen går till en ung kvinna som verkar i eller kring fastighetsbranschen. Vinnaren av Årets Unga Fastighetskvinna antar gärna utmaningar, är en god förebild och har förutsättningar att bli en framtida ledare inom branschen.

Film om Fastighetskvinnan 2015

Du kan se filmen om Fastighetskvinnan 2015 på Lokalnytts Youtube-kanal.

Se filmen här!