Till navigation Till innehåll (s)

Fem nya solcellsanläggningar är nu igång på campus i Stockholm

Fredag, 6 november 2015
Under 2015 har Akademiska Hus installerat solcellsanläggningar på fem fastigheter på våra campusområden i region Stockholm. Totalt har vi installerat produktionskapacitet för ca 430 MWh/år. Solcellsanläggningarna är en viktig del i Akademiska Hus miljöarbete och utvecklingen av hållbara campus.

Solcellsanläggningarna har installerats på fem olika byggnader runt om på campusområdena i Stockholm; Campus Solna, Försvarshögskolan på KTH Campus, Geohuset på Frescati, Zanderska huset (ANA 23) i Flemingsberg och på idrottshallen på Gymnastik- och idrottshögskolan (GIH).

Anläggningarna kommer att kunna producera el i sådana volymer att de täcker en betydande del av elbehovet för byggnaderna. Den beräknade produktionskapaciteten för samtliga anläggningar uppgår till 430 MWh/år, vilket motsvarar energibehovet för 20-25 normalstora villor.

Med solcellsanläggningarna kan vi öka andelen egenproducerad, miljövänlig el. De är en viktig del i arbetet med att utveckla hållbara campus och ger Akademiska Hus nya möjligheter att utveckla samarbetet med de olika lärosätena i miljö- och hållbarhetsfrågor. De bidrar även till att uppfylla Akademiska Hus ambitiösa energimål att minska mängden köpt energi med 50 % fram till år 2025, med år 2000 som utgångspunkt.  

Nu ser vi fram mot nästa etapp av solcellsutbyggnaden! Nästa anläggning byggs på Södra huset på Frescati och fler kommer snart att stå på tur.