Till navigation Till innehåll (s)

Akademiska Hus deltar för att göra Sverige fossilfritt

Tisdag, 8 december 2015
Akademiska Hus har i dagarna anslutit sig till initiativet Fossilfritt Sverige. Bakom initiativet står regeringen som genom detta vill synliggöra det goda miljöarbete som bedrivs i svenska företag. Med målet att tillsammans göra Sverige till ett av världens första fossilfria länder, går initiativet i linje med den hållbarhetsambition som Akademiska Hus har.

Akademiska Hus deltar i Fossilfritt Sverige

Med anledning av FN:s klimattoppmöte i Paris har regeringen formerat initiativet Fossilfritt Sverige som ska samla svenska aktörer och uppmärksamma det goda hållbarhetsarbete som redan idag sker runt om i landet. Genom att visa upp konkreta insatser för minskade klimatutsläpp ska Sverige påvisa den beslutsamhet som finns för att agera mot den globala uppvärmningen. Med deltagandet har Akademiska Hus visat att vi står bakom ett aktivt hållbarhetsarbete och synliggör vad vi bidrar med för att bromsa klimatförändringarna.

- Att arbeta så hållbart och klimatsmart som möjligt är en självklarhet för oss. Genom att ställa oss bakom det här initiativet hoppas vi att beslutsfattarna på klimattoppmötet förstår att företag kan och bör kravställas. Att svenska aktörer vågar visa framfötterna i klimatfrågan är helt rätt, säger Mia Edofsson, hållbarhetschef Akademiska Hus.

Akademiska Hus har fyra hållbarhetsmål som påverkar hela verksamheten och berör hållbarhet ur ett såväl miljömässigt som socialt perspektiv. Ett av dem är att eliminera CO2-avtryck från energianvändning vid drift i våra byggnader. I målet ingår även att skapa nya lösningar för förnybar elenergi.