Till navigation Till innehåll (s)

Mejeriet Meeting Point – ny mötesplats i Alnarp

Fredag, 4 december 2015
Alnarp får ett nytt företagshotell med konferensdel i det gamla Mejeriet till våren.

Under de senaste åren har campusområdet i Alnarp utvecklats och för att ytterligare locka företag inom den gröna näringen och för att samverka med den intensiva utbildnings- och forskningsmiljön som finns på SLU i Alnarp satsar nu Akademiska Hus på ett kontorshotell med konferensdel.

Mejeriet Meeting Point är namnet på den nya satsningen. Företagshotellet på ca 700 kvadratmeter är uppdelat på 13 kontorsrum, kök och mötesrum och erbjuder mindre företag inom den gröna näringen att växa och inspireras av redan etablerade företag.

Mejeriet Meeting Point ger möjlighet att hyra ett kontorsrum för längre eller kortare period. Interiören kommer att präglas av platsen och verksamheterna i det lummiga Alnarp med lugna och harmoniska färgval.

I det gamla Mejeriet kommer man även att skapa en konferensdel och loungeutrymmen. Lokalerna kommer att kunna användas av företagshotellets gäster men även andra som vill utnyttja lokalerna för inspirerande och kreativa möten.

-Vi sår ett frö med den här satsningen och jag är säker på att den gröna näringen kommer att växa sig ännu starkare här, säger förvaltare Berit Christenson.

Mejeriet Meeting Point är en mötesplats för samverkan mellan akademi och det gröna näringslivet.