Till navigation Till innehåll (s)

Ny toppnotering för Akademiska Hus i rekryteringsbarometer

Fredag, 27 maj 2016
Akademiska Hus klättrar i tidningen Fastighetsnytts rekryteringsbarometer och placerar sig i år på andra plats när studenter rankar vilka fastighetsbolag som de anser sig känna bäst till och finner mest attraktiva.



Undersökningen genomförs bland studenter i fastighetsrelaterade ämnen på svenska lärosäten och årets upplaga av rekryteringsbarometern är den elfte i ordningen. Antalet som svarade var 434 personer, det vill säga hela 69 procent av de totalt 630 studenter som är inskrivna i fastighetsrelaterade ämnen i svenska universitet och högskolor.

I undersökningen rangordnar studenterna de bolag som de känner bäst till och finner mest attraktiva. I gruppen fastighetsbolag hamnar Akademiska Hus och Vasakronan på delad förstaplats vad gäller bolag som man främst känner till. Vad gäller fastighetsbolag som studenterna uppfattar som mest attraktiva hamnar Vasakronan på första plats medan Akademiska Hus kommer på andra. Det samlade resultatet innebär att Akademiska Hus klättrar från förra årets sjätteplacering till att i år landa på andra plats. På tredje plats i årets undersökning kommer Wallenstam.