Till navigation Till innehåll (s)

Startskott för ny campusplan tillsammans med Linköpings universitet

Tisdag, 24 maj 2016
Akademiska Hus och Linköpings universitet (LiU) blickar nu framåt tillsammans i ett spännande campusplanarbete. Arbetet som tar avstamp i lärosätets vision och mål ska mynna ut i en ny plan för hur miljöerna kan utvecklas för alla som rör sig vid campus.

En campusplan utvecklas i dialog där erfarenheter och kunskaper processas för att skapa framtidens attraktiva kunskapsmiljöer, i det här fallet för Linköpings universitet. Under ett antal wokshops i vår och sommar möts nu representanter från lärosätet tillsammans med Akademiska Hus, Linköpings kommun, politiker och näringslivet för att måla upp de stora dragen för framtiden. Huvudfokus i processen läggs på slutanvändarna, det vill säga de som studerar, arbetar och forskar vid campus.

Campus LiU omfattas av fyra olika campus. I fokus för den här campusplanen är Campus Valla i Linköping och Campus Norrköping. Området vid och omkring Campus Valla är i en intressant och expansiv fas. Ett helt nytt studenthus med samlad studentservice, läsplatser och nytt bibliotek kommer stå färdigt 2019. Därutöver utvecklas just nu en helt ny stadsdel, Vallastaden med socialt och hållbart boende i fokus, i anslutning till campus. Där byggs olika spännande boendelösningar och bland annat cirka 200 nya studentbostäder.

Det är positivt att vi är igång, inte minst nu när vi är inne i en spännande fas. Vi har länge sett fram emot att ta nästa steg. Vår förhoppning är att vi får en bra slutprodukt som kan vägleda vårt gemensamma arbete framåt och utveckla kunskapsmiljöerna för Linköpings universitet, säger Lars Hagman  regiondirektör Akademiska Hus region Öst.

I maj påbörjades arbetet med campusplanen som beräknas vara färdig i höst.