Till navigation Till innehåll (s)

Blogg: Digitalisering och studentbostäder - hur säkrar vi Sverige som kunskapsnation?

Tisdag, 5 juli 2016
På Student21an nere i Visby hamn hölls under tisdagseftermiddagen Akademiska Hus eget seminarium med titeln Digitalisering och studentbostäder – Hur säkrar vi Sverige som kunskapsnation? Panelen fastslog hur viktig kunskapen om den digitala studenten är för att kunna skapa framtidens kunskapsmiljöer och studentbostäder.

Panelen bestod av representanter från Stockholms universitet, Google, SSCO samt Akademiska Hus affärsområdeschef för studentbostäder, Susanne Malmgren och regiondirektör Sten Wetterblad. Att en utveckling och digital omställning måste till var alla överens om.

- Framtiden är flexibel och det ställer högre krav på utbildningarna, det är viktigt att ta tillvara på den ökande rörligheten. Mod att tänka nytt och annorlunda är nyckeln för att komma vidare i studentbostadsfrågan, menade David Mothander nordic policy counsel på Google.

Uno Fors, professor och prefekt, data och systemvetenskap på Stockholms universitet efterfrågade en sömlöshet mellan studentbostäder och utbildningarna på campus. Han berättade även om det stora antal studenter som varje termin tackar nej till sin utbildningsplats till följd av bostadsbristen i Stockholm. Ett problem som kan leda till att kompetensförsörjningen hindras.

- Studenterna internationaliseras än mer, både i den fysiska och digitala världen. Kunskap om vad som krävs för att möta dem är viktigt för att kunna säkra Sverige som kunskapsnation, avslutade Sten Wetterblad.

Följ @akademiskahus på Twitter och Instagram för fler uppdateringar från vår närvaro i Almedalen.