Till navigation Till innehåll (s)

Rum för lärande samlade till erfarenhetsutbyte

Fredag, 17 juni 2016
Under två dagar har nätverket Rum för lärande i samarbete med Malmö Högskola hållit i ett symposium på plats i Malmö. Dagarna späckades med föreläsningar och workshops och innebar dessutom ett studiebesök på Malmö Högskolas nya lokaler i Niagara.

Nätverket Rum för lärande samlar intressenter från trettio lärosäten och har som mål att fungera som ett forum där akademiska lärare, pedagoger, lokalplanerare/lokalutvecklare, bibliotekarier och it-ansvariga ska kunna utbyta idéer och hitta inspiration. Rum för lärande grundades i samband med ett symposium 2014 och under 14-15 juni var det åter igen dags att samlas för ett erfarenhetsutbyte, denna gång i samarbete med Malmö Högskola.

Symposiets första dag bjöd in deltagarna till Niagara, det senaste tillskottet bland högskolans lokaler. Där bjöds det utöver rundtur i det nya huset även på föreläsningar och två workshops som undersökte rummets begränsningar och rum i staden.

Dag två spenderades på Malmö Live i anslutning till universitets- och högskolekonferensen NU2016. Där delades erfarenheter från såväl svenska som danska och norska lärosäten som alla påbörjat en resa mot att hitta metoder för aktivt lärande.

På vår YouTube-kanal kan du se videoupptagningar från symposiets föreläsningar. Följ länkarna nedan.