Till navigation Till innehåll (s)

Topplacering för Campus Umeå i internationellt arkitekturnätverk

Måndag, 12 september 2016
När nätverket ”Landscape Architects Network”, rankar tio svenska lyckade landskap så kniper Campus Umeå sjundeplatsen för sin campuspark.

– Roligt att vårt campus får erkännande i ett internationellt sammanhang. Parken är ett bra exempel på hur viktigt det är med omgivningar på campus för att få så bra kunskapsmiljöer som möjligt, säger Roger Granberg, är tf. regiondirektör Akademiska Hus region Norr.

Parken stod färdig 2010 och var ett resultat av en arkitekttävling 2007, som vanns av landskapsarkitekten Thorbjörn Andersson, Sweco arkitekter.

Akademiska Hus tar fram campusplaner i samverkan med lärosäten för att långsiktigt och strategiskt utveckla campusområden. I det arbetet ingår alltid att försöka skapar naturliga mötesplatser på campus, campusmiljöer som ger plats för människor med olika egenskaper, förutsättningar och livserfarenheter. Campusparken är ett lyckat exempel på just det.

– Vad roligt att parken uppmärksammas internationellt på det här sättet – den blev verkligen ett jättelyft för hela campus! Parken är väldigt populär bland både studenter och medarbetare, och jag är övertygad om att lättillgängliga och fina utemiljöer av olika slag underlättar möten och stimulerar kreativiteten på universitetet, säger Richard Olsson, lokalförsörjningsenheten, Umeå universitet.