Till navigation Till innehåll (s)

Akademiska Hus håller årsstämmoseminarium på Arkitekturskolan

Fredag, 28 april 2017
I samband med Akademiska Hus årsstämma bjuder vi varje år in till ett seminarium, i år på Arkitekturskolan på KTH i Stockholm. I år är temat campusutveckling och fokus ligger på vikten av de gröna campusmiljöerna. Keynote speaker, Amir Hajrasouliha från Cal Poly University, har forskat på ämnet och med sin studie Campus matter presenterat intressanta resultat om campusmiljöernas betydelse.

Campus

Förra året presenterade Amir Hajrasouliha resultat från en omfattande amerikansk studie, där han jämfört över hundra lärosätens campus och om det finns några gemensamma faktorer för framgångsrika lärosäten i hur deras campus är utformade. Resultatet visar att studentbostäder och grönska på campus har ett klart samband med lärosäten där studenter presterar bra.

Studien ligger till grund för seminariets tema och är den röda tråden genom programmet men Hajrasouliha, som är iransk medborgare, hindras dessvärre deltagande i fysisk form till följd av det nyligen införda inreseförbudet.

- Jag är glad över att få dela mina forskningsresultat med er, även om jag är ledsen över att inte kunna vara med er idag på grund av inreseförbudet, jag hoppas få besöka Sverige vid ett annat, bättre tillfälle, säger Amir Hajrasouliha.

Med under dagen för att stötta upp i kunskaperna kring just grönska på campus finns Erik Skärbäck, professor på Sveriges lantbruksuniversitet och en panel med Caroline Sundberg från Sveriges förenade studentkårer, Helena Mattsson från KTH, Johan Colding från Stockholm Resilience center och Martin Johansson från Studentbostadsföretagen.

Under närmsta tiden kommer flera av dessa anföranden att publiceras på vår webb. Håll utkik för fler uppdateringar.