Till navigation Till innehåll (s)

Akademiska Hus lyfts fram i rapport till FN

Onsdag, 21 juni 2017
Till FN:s politiska högnivåforum om hållbar utveckling lyfter regeringen fram Akademiska Hus arbete med campusplaner som ett konkret exempel på hur man kan koppla de 17 globala målen till sin verksamhet.

Regeringen har som ambition att vara ledande i genomförandet av Agenda 2030 och i arbetet med att uppnå de 17 globala hållbarhetsmålen. Därför är det glädjande att finnas med som ett av två exempel på hur statliga bolag kan arbeta för att påverka i rätt riktning, menar Mia Edofsson, hållbarhetschef på Akademiska Hus.

– Arbetet med att identifiera vilka mål som är av störst prioritet för oss har involverat och inkluderat många i vår organisation - medarbetare, företagsledning och även styrelsen har varit med.

I rapporten lyfter regeringen fram Akademiska Hus arbete med Metod för Campusplaner och hur man med dessa på ett systematiskt sätt - tillsammans med sina kunder - skapar hållbara och värdeskapande kunskapsmiljöer. Planen för Karolinska Institutet Campus Solna lyfts i exemplet där de  globala målen för hållbar utveckling kopplats in i planen och därmed tydliggör hur utvecklingsplanen kan bidra till genomförandet av Agenda 2030.

Akademiska Hus finns också med som ett av två exempel på hur Sverige bidrar till Agenda 2030 i regeringens verksamhetsberättelse för statliga bolag, 2016.