Till navigation Till innehåll (s)

För mer information

Petra Stenberg
Servicekoordinator
070 285 13 21
petra.stenberg@akademiskahus.se

Popup-utställning om Forum Medicum på Lunds universitet jubileumsfest

Fredag, 15 september 2017

Puff_Forum Medicum_Henning_Larsen_Architects.jpg

Lunds universitet firar 350-år med aktiviteter hela året. Idag arrangerar universitetet en födelsedagsfest för drygt 7000 deltagare. Innan de stora festligheterna drar igång på kvällen arrangeras en rad olika event. I LTH-parken vid sjön "Sjön" anordnar Lunds Tekniska Högskola en pic-nic. På Medicinska fakulteten vid BMC bjuds det in till "förfest" och en popup-utställning om Forum Medicum. Vi bjuder på nylagade popcorn på båda platserna!

Projektet Forum Medicum är en stor strategisk satsning för den Medicinska fakulteten och för hela universitet. Syftet med det framtida centrumet är att samla alla fakultetens studenter under ett tak och knyta hälsovetenskaplig, klinisk och experimentell medicinsk forskning närmare varandra.

Projekt Forum Medicum är fortfarande i ett tidigt skede och diskussioner pågår om bland annat det gestaltningsförslag som arkitektbyrån Henning Larsen tog fram.

I samband BMC:s förfest visar vi illustrationer i storformat och en modell över byggnaden i vår popup-utställning. Hit kan gäster komma för att ställa frågor och få information om projektet, eller bara för att smaka på nygjorda popcorn. Vårt tält bemannas av representanter från både Akademiska Hus och Medicinska fakulteten.

Samtidigt i anordnar LTH en pic-nic för närmare 2500 personer vid sjön "Sjön". Vi är på plats även här med personal som svarar på frågor och bjuder på popcorn.