Till navigation Till innehåll (s)

Digitalt lärande

Vårt samhälle har aldrig varit så uppkopplat som nu. Även akademin påverkas av denna utveckling där frågor om teknik, pedagogik och tillgång till utbildning hamnar allt mer i fokus. Hur kommer digitaliseringen att påverka framtidens lärandemiljöer? I Aha volym 10 tittar vi närmre på möjligheterna och utmaningarna som digitaliseringen medför.

 

Vi hittar inspiration och nytänkande på University of Minnesota i USA och besöker Umeå universitet där man arbetar med och forskar kring aktivt lärande. Här går teknik och ny pedagogik hand i hand med nya lärandemiljöer. Vi träffar också ett par studenter på Chalmers i Göteborg som berättar om sin digitala vardag och frågar tre svenska lärosäten om hur de ser på digitaliseringens utmaningar.

 

Fakta

Aha är magasinet som nyfiket undersöker och inspirerar till nya idéer och lösningar för att skapa attraktiva kunskapsmiljöer för hela människan. Varje volym har ett aktuellt tema som belyses ur flera olika perspektiv, där inspiration hämtas från spännande kunskapsmiljöer både innanför och utanför Sveriges gränser.

Aha belönades med Silverbladet i kategorin Bästa kundtidning (Business to business) på Guldbladet 2012.

Beställa

Om du vill beställa en volym av magasinet är du välkommen att e-posta oss på aha.bestallning@akademiskahus.se.

Redaktion

Magasinet tas fram i samarbete med Spoon. Kontakta redaktionen på e-post aha.redaktion@akademiskahus.se.