Till navigation Till innehåll (s)

Campus 2.0

Våra universitetsområden är mer än bara arbetsplatser. Dagens och morgondagens studenter kommer under sin studietid att tillbringa allt fler av dygnets vakna timmar på det lärosäte de valt. I Aha volym 2 riktar vi fokus på utmaningen att skapa kunskapsmiljöer för hela människan – det vill säga kunskapsmiljöer där hela livet kan få rum. Vad ska ett campus erbjuda utöver utbildning och forskning?

Vi besöker EPFL i Lausanne i Schweiz som har konstaterat att man måste ha liv och rörelse på campus under större delen av dygnet för att attrahera studenter och anställda. Vi tittar också närmre på hur Uppsala universitet vågat satsa på aktiviteter utöver det vanliga, med ambitionen att skapa ett mer levande universitetsområde.

Fakta

Aha är magasinet som nyfiket undersöker och inspirerar till nya idéer och lösningar för att skapa attraktiva kunskapsmiljöer för hela människan. Varje volym har ett aktuellt tema som belyses ur flera olika perspektiv, där inspiration hämtas från spännande kunskapsmiljöer både innanför och utanför Sveriges gränser.

Aha belönades med Silverbladet i kategorin Bästa kundtidning (Business to business) på Guldbladet 2012.

Beställa

Om du vill beställa en volym av magasinet är du välkommen att e-posta oss på aha.bestallning@akademiskahus.se.

Redaktion

Magasinet tas fram i samarbete med Spoon. Kontakta redaktionen på e-post aha.redaktion@akademiskahus.se.