Till navigation Till innehåll (s)

Kunskapsrörelse

I Aha volym 3 fortsätter vi att utforska temat Kunskapsmiljöer för hela människan, men denna gång fokuserar vi på idrottens olika gestalter inom kunskapsmiljön – vilken roll spelar idrott, motion, hälsa och välbefinnande på campus? Vad betyder satsningar inom dessa områden för lärosätet som helhet?

Vi besöker bland annat två lärosäten med starkt idrotts- och hälsofokus, i Trondheim och i Umeå. Ytterligare inspiration hämtar vi från University of Limerick på Irland, Princeton i USA, Hongkong University of Science and Technology och Deutsche Sporthochschule i Köln – lärosäten som använder idrott för att stärka identitet och varumärke, höja trivseln på campus och på så sätt öka sin konkurrenskraft. 

Fakta

Aha är magasinet som nyfiket undersöker och inspirerar till nya idéer och lösningar för att skapa attraktiva kunskapsmiljöer för hela människan. Varje volym har ett aktuellt tema som belyses ur flera olika perspektiv, där inspiration hämtas från spännande kunskapsmiljöer både innanför och utanför Sveriges gränser.

Aha belönades med Silverbladet i kategorin Bästa kundtidning (Business to business) på Guldbladet 2012.

Beställa

Om du vill beställa en volym av magasinet är du välkommen att e-posta oss på aha.bestallning@akademiskahus.se.

Redaktion

Magasinet tas fram i samarbete med Spoon. Kontakta redaktionen på e-post aha.redaktion@akademiskahus.se.