Till navigation Till innehåll (s)

Det nya gröna?

Aha vol. 6 - Hösten 2013I volym 6 av Aha har vi ställt en fråga som det inte finns något definitivt svar på – vad är "det nya gröna"?

Det började som ett grönt perspektiv men handlar i dag mer om att ha en helhetssyn. Hur uppnår vi ett hållbart samhälle där ekologi, ekonomi och sociala aspekter är i balans? Vi har vänt oss till morgondagens ledare – de unga experterna – för att ta reda på vilka framtidens utmaningar är för en hållbar utveckling. 

Studenter på lärosäten runt om i världen formar visionerna om det verkligt hållbara samhället – och hur vi måste ändra vår livsstil för lyckas nå målet. I Aha möter vi bland annat engagerade studenter på Rice University i Texas, USA och grundaren till den studentdrivna miljörörelsen Teens Turning Green. Teens Turning Green arbetar med att sprida kunskap om miljömässigt hållbara och socialt ansvarsfulla val för individer, lärosäten och samhällen. Vi tittar också närmare på livsstilsteknik, flexibla kooperativa kontor, lånebilar i storstäder och träffar två arkitektstudenter som vunnit en tävling om framtidens Hållbarhetshus i Lund.

Fakta

Aha är magasinet som nyfiket undersöker och inspirerar till nya idéer och lösningar för att skapa attraktiva kunskapsmiljöer för hela människan. Varje volym har ett aktuellt tema som belyses ur flera olika perspektiv, där inspiration hämtas från spännande kunskapsmiljöer både innanför och utanför Sveriges gränser.

Aha belönades med Silverbladet i kategorin Bästa kundtidning (Business to business) på Guldbladet 2012.

Beställa

Om du vill beställa en volym av magasinet är du välkommen att e-posta oss på aha.bestallning@akademiskahus.se.

Redaktion

Magasinet tas fram i samarbete med Spoon. Kontakta redaktionen på e-post aha.redaktion@akademiskahus.se.