Till navigation Till innehåll (s)

Framtidskraft

I vårens nummer av Aha lägger vi all fokus på energi. Som ett av landets största fastighetsbolag har vi satt ett energimål som vi inte kan nå ensamma, utan bara genom samverkan med lärosätena.

I Aha hämtar vi inspiration från bland annat Lappeenrantas tekniska universitet i Finland –  en av världens främsta utvecklings- och testmiljöer för framtidens energilösningar och vi möter även tre experter som alla talar om vikten av ändrade vanor och samverkan för att nå målen.

På hemmaplan detaljgranskar vi också en av Sveriges energieffektivaste byggnader – Studenthuset på Frescati i Stockholm. Dessutom har vi satt svensk energipolitik under luppen inför supervalåret. Sverige ligger i framkant vad gäller utsläpp av växthusgaser tack vare en elproduktion baserad på vatten- och kärnkraft. Men hur ställer sig politikerna till framtidens energiförsörjning?

Fakta

Aha är magasinet som nyfiket undersöker och inspirerar till nya idéer och lösningar för att skapa attraktiva kunskapsmiljöer för hela människan. Varje volym har ett aktuellt tema som belyses ur flera olika perspektiv, där inspiration hämtas från spännande kunskapsmiljöer både innanför och utanför Sveriges gränser.

Aha belönades med Silverbladet i kategorin Bästa kundtidning (Business to business) på Guldbladet 2012.

Beställa

Om du vill beställa en volym av magasinet är du välkommen att e-posta oss på aha.bestallning@akademiskahus.se.

Redaktion

Magasinet tas fram i samarbete med Spoon. Kontakta redaktionen på e-post aha.redaktion@akademiskahus.se.