Till navigation Till innehåll (s)

Rummets betydelse för lärande och digital transformation

Den 27 april arrangerar vi ett seminarium i samband med Akademiska Hus årsstämma. Temat i år är "Rum för Lärande". Eftermiddagen bjuder på inspirerande föreläsningar, en rad aha-upplevelser och givande dialog om hur Kunskapssverige står rustat för framtiden när det gäller pedagogiska miljöer.

Anmäl dig här

Obs! Programmet uppdateras löpande

12.30 – Välkomna in – Mingel och garderobsavhängning på plan 5.

13.00 – Programmet startar

Introduktion  Kerstin Lindberg Göransson, vd Akademiska Hus, hälsar välkomna.

När rummet spelar roll för lärandet – Professor Lisbeth Lundahl, Umeå universitet, presenterar resultat från ett forskningsprojekt om studentaktivt lärande i flexibelt användbara lärandemiljöer. Forskningen har delfinansierats av Akademiska Hus. 

Hur påverkar ett rum vår hjärna?  Hjärnforskaren Katarina Gospic, läkare (M.D.), forskare (PH.D.) och fysiolog (M.Sc.) från Karolinska Institutet, om hur de miljöer du befinner dig i påverkar ditt välmående.

Strategier och beslut för framtida rum för lärande  Anitra Steen, styrelseordförande Akademiska Hus, om styrelsens ambitioner för digital transformation och rum för lärande.

14.25 – PAUS  

Innovationer för framtidenUlf Däversjö, direktör för Innovation och hållbar utveckling Akademiska Hus, presenterar A Working Lab och innovationsprojekt i urval.

Vilken roll spelar Akademiska Hus för svenska lärosäten och för svensk högskole- och forskningspolitik?  – Malin Cederfeldt Östberg, statssekreterare i Regeringskansliet med högre utbildning och forskning som ansvarsområden, berättar.

Paneldiskussion – Samtal om betydelsen av rum och hur väl Sverige står rustat för framtiden när det gäller kunskapsmiljöer. Panelen kommer bestå av professor Johan Schnürer, rektor vid Örebro universitet, fil.dr. Jonas Nordquist, Bitr. övergripande ST-studierektor Karolinska Universitetssjukhuset och Birgitta van Dalen, marknadsområdesdirektör Akademiska Hus.

15.35 – Avslutning/Mingel fram till 16.00

Eventinformation

Rådmansgatan 12 A House, Stockholm