Till navigation Till innehåll (s)

Lund: Aktiv kunskapsmiljö - lärande i fokus | Välkommen!

Utformningen av en traditionsenlig föreläsningssal har utgått från principen att läraren ska förmedla sin kunskap till sina studenter. Men i dag är tankesättet annorlunda. Flexibla lärandemiljöer ger utrymme för att låta studenter ta mer plats i undervisningen. Men hur fungerar det i verkligheten och vilka resultat kan man förvänta sig? Tillsammans med Lunds universitet bjuder vi in till aha-seminariet Aktiv kunskapsmiljö - lärande i fokus. Hoppas vi ses på plats!

Banner 

VÅRA TALARE

Dr. Mark Decker

Dr. Mark Decker, verksam vid University of Minnesota. Mark har regelbundet undervisat i Active Learning Classrooms vid sitt universitet i mer än sex år. Hans forskningsintresse ligger i hur pedagogiska modeller och modern teknologi kan påverka förståelsen av vetenskapliga koncept och främja naturvetenskaperna.

Marie Leijon och Patricia Staaf

Marie Leijon och Patricia Staaf,
fil. dr och pedagogisk utvecklare respektive fil. lic och föreståndare vid Centrum för Akademiskt lärarskap, Malmö Universitet. Om hur universitetets lärandemiljöer kan utvecklas genom samarbete och deltagarorienterad design.

Charlotta Andersson

Charlotta Andersson,
innovationsledare och strategisk fastighetsutvecklare på Akademiska Hus. Om Learning Lab – en testarena för lärande i syfte att lära mer om hur digitala verktyg, inredning, ljus, ljud och andra miljöskapande faktorer kan påverka lärande, kreativitet och resultat.

Lars Robert Kruse och Jesper Engbo Larnæs

Lars Robert Kruse och Jesper Engbo Larnæs, projektledare respektive pedagogisk konsulent vid Danmarks Tekniske Universitet. Om genomförda och planerade projekt av formella och informella lärandemiljöer.

Bengt Malmros och Åse Tieva

Åse Tieva och Bengt Malmros, universitetslektor respektive pedagogisk utvecklare vid Umeå universitet. Åse och Bengt presenterar resultat och berättar om ett forskningsprojekt vid Umeå universitet med fokus på studentaktivt lärande i flexibelt användbara miljöer.

 

PRAKTISK INFORMATION

Datum: Fredagen 12 oktober
Tid: 09.00-12.00 (Lunch 12.00-13.00)
Plats: Elite Hotel Ideon, Scheelevägen 27, Lund
Lunch: Vi bjuder på lunch i samband med evenemanget. Vid allergier eller särskilda önskemål, var vänlig och uppge detta i din anmälan till seminariet.

ANMÄL DIG HÄR

Välkomna!

Birgitta van Dalen, marknadsområdesdirektör, Akademiska Hus
Åsa Bergenudd, byggnadschef Lunds universitet

Kontaktperson: Kajsa Winnes
kajsa.winnes@akademiskahus.se

Eventinformation

Elite Hotel Ideon, Scheelevägen 27, Lund