ALC och innovativa lärandemiljöer

Låt dig inspireras på aha-seminariet ALC och innovativa lärandemiljöer. Genom experter på lärandemiljöer och hur hjärnan fungerar tittar vi den här förmiddagen på hur vi lär oss mest effektivt och vilken roll det fysiska rummet spelar när det kommer till lärande. Hur fungerar studentaktivt lärande, ofta förknippat med termen Active Learning Classrooms, och hur stimulerar vi hjärnan bäst? Måste vi ompröva gamla sanningar?Vi ser fram emot en förmiddag med dialog och föreläsningar om pedagogik för dig med intresse av framtidens lärande - bjud gärna med kollegor som är nyfikna och intresserade.Hoppas vi ses på plats tisdagen den 19 mars!

 

Programpunkter

 

Låt din hjärna blomma

Ulrika Ahlquist är grundare till Hjärnberikad, föreläser och arbetar med långa processer inom bland annat bygg- och utbildningssektorn. Specialområde: framtidsorienterad inspiratör med ett särskilt intresse för lärandemiljö och hjärnhälsa. Ulrika ser en tydlig väg och mängder av möjligheter där andra bara ser information.

 

Rektorn har ordet

Professor Johan Schnürer, rektor vid Örebro universitet sedan 1 juli 2016, presenterar lärosätet och utvecklingen av campus. Johan Schnürer har handlett dussinet doktorander, publicerat 114 vetenskapliga artiklar och har flera patent.

 

Studentaktivt lärande i flexibelt användbara miljöer

Åse Tieva är universitetslektor vid Umeå universitet. Hon presenterar resultat och berättar om ett forskningsprojekt vid Umeå universitet med fokus på studentaktivt lärande i flexibelt användbara miljöer.

Learning Lab - ett lärandelabb med unika fördelar

Charlotta Andersson är innovationsledare och strategisk fastighetsutvecklare på Akademiska Hus. Charlotta presenterar Learning Lab – en testarena för lärande i syfte att lära mer om hur digitala verktyg, inredning, ljus, ljud och andra miljöskapande faktorer kan påverka lärande, kreativitet och resultat.

 

Praktisk information

Datum: Tisdagen 19 mars
Tid: 07.30-08.00 frukost
08.00-10.00 seminarium
Plats: Örebro universitet, Fakultetsgatan 1, Prismahuset, sal P245
Frukost: Vi bjuder på frukost i samband med evenemanget. Vid allergier eller särskilda önskemål, var vänlig och uppge detta i din anmälan till seminariet.

Välkomna!

ANMÄL DIG HÄR

Magnus Huss, marknadsområdesdirektör Mitt, Akademiska Hus

Kontaktperson: Liv Öberg, kommunikationsansvarig Campus och Affärsutveckling Mitt
liv.oberg@akademiskahus.se

Eventinformation

Fakultetsgatan 1 Örebro