Till navigation Till innehåll (s)

Kontakta oss

Erik Holmlund
PR och content manager
070 475 24 55
erik.holmlund@akademiskahus.se

INSTÄLLT SEMINARIUM! Hållbara kunskapsmiljöer med campus som testbädd

Vi hade sett fram emot att ha dig som gäst på vårt seminarium Hållbara kunskapsmiljöer med campus som testbädd i samband med bolagets årsstämma den 28 april. Men med anledning av Coronaviruset (covid-19) vidtar Akademiska Hus olika åtgärder för att minska spridning och hantera situationer som kan komma att påverka såväl vår egen verksamhet som våra kunders verksamheter. Därför har vi beslutat att ställa in detta event. Det här är givetvis en väldigt speciell och oönskad situation där vi tillsammans behöver hjälpas åt för att göra det bästa av läget. Vi hoppas snart få möjlighet att återuppta planeringen av ett seminarium med ett liknande innehåll.

 

Tillsammans med universitet och högskolor utvecklar vi kunskapsmiljöer som stärker Sverige som kunskapsnation. Både Sveriges lärosäten och Akademiska Hus har ambitiösa klimatmål. Genom att till fullo ta till vara potentialen i campusområden som testbädd för innovation kan vi gemensamt hitta bästa tänkbara sätt att utveckla klimatsmarta städer och kunskapsmiljöer.


Välkommen till ett seminarium i samband med Akademiska Hus årsstämma, där du får chansen att veta mer om hur vi genom en rad samverkans- och innovationsprojekt hittar nya lösningar för att minska klimatpåverkan, utveckla vår fastighetsförvaltning och drift och skapa nya tjänster som stärker upplevelsen av campus.

 

Här är talarna

Ole Petter Ottersen

Rektor vid Karolinska Institutet där seminariet äger rum, inspireras av de globala målen för hållbar utveckling och pratar om hur campus kan användas som testbädd för innovation.



Sigbritt Karlsson
Rektor vid KTH, lärosätet som förutom sin framstående forskning inom hållbarhet också var en av initiativtagarna till lärosätenas gemensamma klimatramverk.

Peter Karlsson
Innovationsledare på Akademiska Hus som berättar om några konkreta exempel på hur vi använder campus som testbädd för innovation och mer klimatsmarta städer.

Alexander Ståhle
Stadsbyggnadsforskare vid KTH - om vilka behov framtidens städer behöver möta och ger exempel på innovativa projekt inom stads- och campusutveckling.

Anna Felländer
Ekonom, digitaliseringsexpert och medgrundare av AI Sustainability Center - om ansvarsfullt användande av artificiell intelligens.

Christoffer Börjesson
Moderator för dagen är Christoffer Börjesson. Till vardags chief digital officer på Fastighetsägarna. Håller ihop helheten under seminariet och trendspanar inom proptech.

Eventinformation

Biomedicum, Solna Stockholm