Till navigation Till innehåll (s)

Digitalisering av campus för effektiv lokalanvändning

Hur kan vi med digitalisering ytterligare förbättra förutsättningarna för utbildning och forskning i Sverige? Denna seminarieserie ger oss tillfälle att dela och utbyta erfarenheter om hur vi kan dra nytta av digitaliseringen för att på ett hållbart sätt stärka Sverige som kunskapsnation. Varmt välkommen till del ett av tre den 2 februari kl 13.00-14.00!

 

Del 1 - Digitalisering för effektiv lokalanvändning

Samhällsbyggnadsbranschen står för en stor del av Sveriges totala klimatavtryck. För att klara klimatutmaningen så behöver ny teknik testas, utvärderas och användas i större skala. Campusområden fungerar ofta mycket väl som testbädd för detta. I seminarieseriens första del ska vi därför få ta del av exempel på hur vi med digitalisering av fastigheter kan få nya verktyg till ett mer effektivt lokalutnyttjande.

Vi får en omvärldsspaning om digitalisering i fastighetsbranschen generellt och en framåtblickande diskussion kring digitalisering för mer lokaleffektivitet vid högskolor och universitet.

ANMÄL DIG TILL SEMINARIET HÄR

 

Våra talare:

talare

Christoffer Börjesson, Chief Digital Officer på Fastighetsägarna, omvärldsspaning om digitaliseringens möjligheter och generella trender som kan göra fastighetsbranschen mer hållbar.

 

Richard Olsson, Fastighetschef vid Umeå universitet och ledamot i SUHF:s arbetsgrupp för fastighetsfrågor, berättar om projekt vid Umeå universitet för ökad lokaleffektivitet.

 

Ulf Däversjö, Direktör för innovation och hållbar utveckling på Akademiska Hus, om företagets samverkan och arbete med digitalisering för mer ändamålsenliga och effektivare lokaler.

 

Moderator för dagen är digitaliseringsstrategen Beata Wickbom. Hon har lång erfarenhet av digitaliseringsfrågor och utsågs till årets moderator 2019.

 

Praktisk information

 

Eventinformation