Till navigation Till innehåll (s)

Fem nya solcellsanläggningar på campus i Stockholm

Fredag, 19 september 2014
Under hösten 2014 kommer Akademiska Hus att installera solcellsanläggningar på fem fastigheter på några av Stockholms universitetsområden. Totalt installeras produktionskapacitet för ca 500 MWh/år. Solcellsanläggningarna är en viktig del i Akademiska Hus miljöarbete och utvecklingen av hållbara campus.

Solcellsanläggningarna ska installeras på fem olika byggnader på Campus Solna, KTH Campus, Frescati, Flemingsberg och Gymnastik- och Idrottshögskolan (GIH). När de tas i bruk vid årsskiftet 2014/2015 beräknas de kunna producera el i sådana volymer att de täcker en betydande del av elbehovet för byggnaderna. Den beräknade produktionskapaciteten för samtliga anläggningar uppgår till 500 MWh/år, vilket motsvarar energibehovet för 25 normalstora villor.

Med solcellsanläggningarna kan vi öka andelen egenproducerad, miljövänlig el. Anläggningarna är en viktig del i arbetet med att utveckla hållbara campus och ger Akademiska Hus nya möjligheter att utveckla samarbetet med de olika lärosätena i miljö- och hållbarhetsfrågor. De bidrar även till att uppfylla Akademiska Hus ambitiösa energimål att minska mängden köpt energi med 50 % fram till år 2025, med 2000 års förbrukning som utgångspunkt.