Till navigation Till innehåll (s)

Premiärvisning av nya Arkitekturskolan på KTH Campus

Måndag, 8 juni 2015

Se inlag från SVT Nyheter här.

Idag hölls en förhandsvisning av nya Arkitekturskolan, en djärv byggnad som sticker ut i den klassiska tegelmiljön på KTH Campus och som bildar en ny silhuett i Stockholm. Här får framtidens arkitekter en stimulerande och kreativ miljö mitt på campusområdet. 

Media fick en unik chans att besöka den spännande byggnaden innan inflyttningen och invigningen, som sker efter sommaren och gör det möjligt för KTH:s arkitektstudenter att för första gången få en hemvist inne på campus. Akademiska Hus har investerat drygt 400 miljoner kronor i det nya ovala fyravåningshuset som har en totalyta på cirka 8 800 kvadratmeter och som är ritat av Tham & Videgård Arkitekter.

Fasaden av rostrött corténstål kan ses som en omtolkning av de äldre husens röda tegelarkitektur som blivit KTH Campus signum. Den nya arkitekturskolan innehåller ateljéer, ritsalar, kontor, grupprum och datasalar. I mitten av byggnaden finns en öppen hall som ska fungera som både en samlingspunkt och ett utställningsrum för arkitekturstudenterna. Ritsalarna är utformade som öppna plan med 360 graders utsikt och möjlighet till indelning i mindre rumsformationer. Högst upp avslutas byggnaden med en takvåning med takterrasser med utsikt över KTH Campus och stenstaden i söder.

Visningen hölls av Anna Haara, projektsamordnare på Akademiska Hus, och Karin Ahlzén, fastighetsutvecklare på Akademiska Hus. Även arkitekterna Bolle Tham och Martin Videgård fanns på plats.