Till navigation Till innehåll (s)

Akademiska Hus stödjer No Limit Street Art i Borås

Tisdag, 25 augusti 2015
Snart drar street art-festivalen No Limit igång i Borås, där konstnärer från hela världen deltar genom att i realtid skapa konstverk på offentliga platser runt om i staden. Nu står det klart att ett av verken kommer att bildas på Hus J på Högskolan i Borås.

Det är den södra väggen (mot järnvägen) av Hus J som kommer att förvandlas och bli en del av det gigantisk utomhusgalleri som i och med festivalen No Limit växer fram i Borås.

Akademiska Hus är väldigt glada att över tillsammans med Högskolan i Borås kunna upplåta väggen, ett exempel på hur befintliga ytor och miljöer för temporära installationer kan användas och därmed ytterligare stärka högskolans design- och konstprofil.

En av tankarna bakom No Limit är att konstverken ska vara så autentiska med den ursprungliga street art rörelsen som möjligt och därför har inte någon av konstnärerna behövt visa upp skisser eller beskrivningar i förväg. Det är alltså med spänning som vi ser fram emot att få se slutresultatet som kommer att pryda väggen på Hus J.

Festivalen pågår i Borås 3-6 september 2015 och innehåller alla typer av gatukonst, från muralmålningar till skulpturer och installationer. No Limit arrangeras av BoråsBorås Time AB i samarbete med kulturförvaltningen, Borås Stad. Den konstnär som kommer att använda Högskolan i Borås husvägg som canvas heter DALeast. Han kommer att börja måla väggen den 30 augusti.