Till navigation Till innehåll (s)

Hållbarhetsutställning visar upp miljöarbetet på Campus Norrköping

Torsdag, 14 april 2016
Vid Campus Norrköping finns engagemang att kontinuerligt förbättra sitt miljöarbete. I hållbarhetsutställningen Walk the Talk synliggörs nu detta för alla som vistas i fastigheterna.

Linköpings universitet har sedan länge en stark miljöforskning och ett aktivt miljöarbete i nära samverkan med fastighetsägare. För ett par år sedan topprankades universitetet som ett av de grönaste i världen och i samband med detta invigdes hållbarhetutställningen Walk the Talk i Linköping som nu tagits vidare till Norrköping.

− Frågor som rör hållbarhet är viktiga och prioriterade av oss, och som ett av Sveriges största fastighetsbolag kan vi göra skillnad. Utställningen är ett bra sätt att visa hur vi tillsammans med våra kunder och samarbetspartners engagerar oss och arbetar med hållbarhetsfrågor, säger Lars Hagman regiondirektör Akademiska Hus.

I projektet ingår också Klövern som är universitetets andra hyresvärd i Norrköping.

De olika stationerna

Utställningen har stationer vid utvalda platser och i byggnader på campusområdet. De visar bland annat upp hur ny teknik och forskning integreras för en fördjupad upplevelse av Industrilandskapet, en film om Bergsbro kraftstation i Kåkenhus och dess historiska roll för energiutvecklingen, realtidsdata på hur mycket energi som produceras via solcellerna på en byggnad och nya sätt att ta tillvara universitetets inventarier i form av återbruk. Utställningen är permanent och öppen för allmänheten.

Bergsbro kraftstation i Kåkenhus.

Akademiska Hus station - Från ström till ström

I filmen ”Från ström till ström” ges en återblick om Motalas ströms betydelse för industristaden Norrköping och hur produktion och användning av energi har utvecklats i takt med stadens och samhällets utveckling. Filmen ger också inblick i Akademiska Hus och Linköpings universitets hållbarhetsarbete idag. Stationen är placerad i anslutning till Bergsbro vattenkraftstation i Kåkenhus.

Se filmen