Till navigation Till innehåll (s)

Studenter nära inflytt i HSB Living Lab

Torsdag, 19 maj 2016
Den 1 juni flyttar de första modiga studenterna in i HSB Living Labs 23 lägenheter. Snart därefter blir de en del av forskningen. Målet har varit att de som kommer kalla HSB Living Lab för sitt hem ska vara en blandad grupp människor. Ungefär som Sveriges befolkning i övrigt. HSB Living Lab är ett samverkansprojekt där Akademiska Hus är en partner.

HSB Living Lab är samtidigt ett levande laboratorium om framtidens hållbara bostäder och ett bostadshus för studenter, gästforskare och doktorander mitt på Chalmers - Campus Johanneberg. Som en av projektets samarbetsparterns kommer Akademiska Hus att ta del av den forskning som bedrivs inom HSB Living Lab och även initiera egen forskning inom framtidens studentbostäder. Akademiska Hus upplåter dessutom marken som experimenthuset är placerat på.

Huset är byggt i moduler och monterades på mindre än två veckor. Nu kommer det att fungera som ett hem och en forskningsanläggning under de närmaste 10 åren innan huset monteras ned och flyttas.

Den 1 juni flyttar de första studenterna in.  I våras fick de tydlig information om miljön och de intresserade ansökte om lägenheterna på Boplats Göteborg. Redan i introduktionen ställdes mycket tydliga frågor för att beskriva vilken typ av miljö som höll på att skapas. En fråga löd: ”Kan du tänka dig att bo bland mätutrustning, tvätta tillsammans med kompisar i foajén och ha världens forskningselit springandes i huset? Då är HSB Living Labs studentbostäder något för dig”.

Se filmen från ett introduktionsmöte och hör hur de intresserade resonerar om projektet.

Se film om HSB Living Lab

hsbfilm_puff.jpg