Till navigation Till innehåll (s)

Blogg: Helhetslösningar tillsammans för mer förnybar energi

Onsdag, 6 juli 2016
Peter Bohman, regiondirektör för Akademiska Hus region Uppsala, deltog i en panel på Vattenfalls seminarium Mer Kraftvärme från biobränsle tas för givet – men blir det så? under onsdagen. Panelen med representation från Vattenfalls företagskunder diskuterade hur värmeenergi kan tillskapas från gröna källor och hur man ska kunna nå sina mål.

Vattenfall lyfte ett samarbete de har med Akademiska Hus i Uppsala där energi från Skandionkliniken tas tillvara. Energin som avsöndras i kylning av verksamhetens avancerade apparatur återvinns in i systemet, en tekniksmart tanke som funnits med sedan fastigheten planerades. Och vikten av energismarta nybyggda fastigheter var något panelen var eniga om som en viktig del i omställningen. Peter lyfte också hur viktig dialogen och samverkan är för utvecklingen.

- Vi tror att vi kan göra mycket mer tillsammans. Att vi tillsammans tittar på helhetslösningar, både vad gäller energi och husproduktion är otroligt viktigt, sa Peter Bohman, regiondirektör på Akademiska Hus region Uppsala.  

Följ @akademiskahus på Twitter och Instagram för fler uppdateringar från vår närvaro i Almedalen.