Till navigation Till innehåll (s)

Kontakt

Peter Karlsson
Chef Datahantering och analys
070 508 24 49
peter.karlsson@akademiskahus.se

För varmt eller för kallt inne? Läs vår guide för bättre inomhusklimat

Måndag, 14 november 2016
Vi får ofta frågor om temperaturen och ventilationen i våra lokaler. Någon tycker att det känns för varmt, medan någon annan upplever det som alldeles för kallt. Därför har vi tagit fram en inomhusklimatguide där vi ger svar på de mest förekommande frågorna, samt delar med oss av några tips på hur du själv kan påverka inomhusklimatet.

Under hösten 2015 genomförde Akademiska Hus och KTH ett gemensamt seminarium om inomhusklimat där vi tillsammans diskuterade hur man kan styra, påverka och förbättra inomhusklimatet i byggnaderna på KTH Campus. Guiden visar även gränsdragningen mellan vad Akademiska Hus styr över och vad man som enskild person kan göra för att påverka inomhusklimatet och trivseln på sin arbets- eller studieplats.

Som ett resultat av seminariet togs en inomhusklimatguide fram som är anpassad efter verksamheten och lokalerna på KTH. Det här är bara ett exempel på hur vi samarbetar med våra kunder och hyresgäster inom hållbarhet. 

Läs inomhusklimatguiden här. 

energitip_fonster_458x258.jpg

Energispartips - Öppna inte fönster

Öppna inte fönster, det sätter ventilationssystemen i obalans. Är det för varmt? Ta av dig en tröja. Är det för kallt? Stå upp och jobba en stund. Du kan såklart alltid kontakta oss om du misstänker att något är fel.