Vår webbplats använder cookies som gör att webbplatsen fungerar bättre. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.

Jag accepterar cookies

För mer information

Christian Jönsson
Fastighetschef
018-68 31 43
christian.jonsson@akademiskahus.se

Film: Följ arbetet och se insidan av Segerstedthuset

Måndag, 23 januari 2017
Nu börjar det ta form! Följ med in bakom kulisserna och få en känsla av hur Segerstedthuset kommer att bli när det är färdigt. – Det här kommer att bli hur bra som helst, säger Therese Iveby Gardell, biträdande universitetsdirektör vid Uppsala universitet.

Segerstedthuset byggs för Uppsala universitet och kommer att samla universitetets ledning och stödfunktioner under ett och samma tak. Det första spadtaget togs i oktober 2014 och huset kommer att stå klart under våren 2017.

– Det kommer att bli en ny mötesplats för hela universitetet och tillgängligt för alla. Det kommer finnas många mötesytor och flera mötesrum och vi kommer att ha bra möjligheter att koppla upp oss till campuset ute på Gotland.

Akademiska Hus är byggherre och NCC byggentreprenör. Projektetet har nu gått in i en ny och intensiv fas. Huset börjar ta form och nu finns möjlighet för universitetets medarbetare som ska sitta i huset att lära känna huset också i verkligheten.

– Precis som genom hela projektet så arbetar vi även i denna fas tätt tillsammans med universitetet. Det här är något vi lägger mycket krut på, eftersom vi är övertygade om att den kunskapen och förståelsen är en hörnsten om man ska få huset att bli så energieffektivt och miljövänligt som vi alla vill. Men framför allt så vill vi att alla ska trivas och må så bra som möjligt hos oss, säger Christian Jönsson, fastighetschef på Akademiska Hus. 

Se filmen här: