Till navigation Till innehåll (s)

Förbättrad hantering av brännbart avfall på LTH Syd

Tisdag, 14 februari 2017
Akademiska Hus byter ut containrarna för brännbart avfall på E-huset, Studiecentrum och Mattehuset/Annexet vilket förbättrar säkerheten och miljöarbetet på campus.

Akademiska Hus har påbörjat arbetet att byta ut sina containrar för brännbart avfall på tre platser på LTH Syd. Genom bytet till komprimatorcontainrar minskar antalet tömningar från 414 till ca 24 st per år. Det innebär en minskning av lastbilstransporter på campus med 390 stycken. Det i sin tur leder till en säkrare vardag för våra hyresgäster samtidigt som det minskar utsläppen från transporterna. Initiativet kommer ursprungligen från våra hyresgäster.

De nya containrarna komprimerar soporna vilket minskar tömningsbehovet. Dessutom skickar de ett meddelande när de börjar bli fyllda, vilket gör att man slipper onödiga tömningar, istället töms de bara när det verkligen behövs.

Efter sommaren, när paviljongen på M-huset är undanflyttad, kommer komprimatorcontainrar att beställas även till M-huset. Fysik och Astronomi bedöms inte vara aktuella i dagsläget då avfallsmängden är låg.