Vår webbplats använder cookies som gör att webbplatsen fungerar bättre. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.

Jag accepterar cookies

Framtidens studenter tyckte till om hållbara campus

Fredag, 3 februari 2017
Den 2 februari intog hållbarhetssatsningen We_change Umeå och Dragonskolan där gymnasieeleverna fick ta del av inspirerande föreläsningar, panelsamtal och workshops. Akademiska Hus är en samarbetspartner i projektet och ordnade en workshop för att få veta hur framtidens studenter vill att deras campusområde ska se ut.

We_change är Sveriges största gymnasiesatsning för hållbar utveckling. Med stopp på flera orter turnerar We_change tillsammans med samarbetspartners och inspiratörer för att diskutera hållbarhet utifrån FN:S 17 globala mål. Under stoppet i Umeå var utöver Akademiska Hus Ikea, Sida, ABB, SEB och Umeå kommun med och mötte ungdomar.

Under Akademiska Hus workshop ville vi få framtidens högskole- och universitetsstudenter att tycka till om hur de skulle vilja att campus ska utformas hållbart. Att kunna resa till och från campus med hållbara transporter och att bo i studentboende som var genomtänkta och energismarta var några av tankarna från workshopen.

Se gärna SVT Västerbottens inslag för att se och höra mer från Akademiska Hus workshop.