Till navigation Till innehåll (s)

Marie Hallander Larsson ny HR-direktör på Akademiska Hus

Fredag, 3 februari 2017
Den 1 mars tillträder Marie Hallander Larsson tjänsten som HR-direktör Akademiska Hus. Hon kommer närmast från Försäkringskassan där hon varit Personaldirektör.

– Med sin gedigna erfarenhet som HR-chef i företag som befunnit sig i omfattande förändring kommer Marie att kunna bidra med stor kunskap i vår utveckling, säger Kerstin Lindberg Göransson, vd på Akademiska Hus.

Marie Hallander Larsson har mer än 25 års erfarenhet inom Human Resources med chefsbefattningar från flera olika branscher och företagskulturer såsom Pharmacia, IBM, Scandic Hotels, Wedins, Empower, Posten AB och Swedbank AB. Hon har erfarenhet av flera större organisatoriska sammanslagningar och ett antal strategiska allianser som inneburit arbete med förändringsledning och processledning. Hon har också mångårig erfarenhet av styrelsearbete i såväl statligt ägda bolag, Samhall och Svevia, som mindre företag och ideell verksamhet. 

– Kompetensfrågorna är en hjärtefråga för mig och att få vara med och utveckla både människor och verksamhet där kunskap och kompetens  är själva kärnan känns otroligt inspirerande, säger Marie Hallander Larsson