För mer information

Hayar Gohary
Projektdirektör
070 668 75 17
hayar.gohary@akademiskahus.se

Kungliga Musikhögskolan finalist i Årets Stockholmsbyggnad 2017

Onsdag, 19 april 2017
Tio har gått till final i Årets Stockholmsbyggnad. Kungliga Musikhögskolan, KMH, är en av dem. När rösterna är räknade den 1 juni presenteras vinnaren.

– Det är en fantastisk byggnad och ett väldigt speciellt projekt för oss på Akademiska Hus. Byggnaden har varit efterlängtad och det är ett nära samarbete med lärosätet som äntligen gett studenterna de förutsättningar de förtjänar. KMH förstärker verkligen universitetshuvudstaden Stockholm som en ledande kunskapsregion, säger Hayar Gohary, projektdirektör på Akademiska Hus.

Årets Stockholmsbyggnad är ett pris och en årlig tävling från Stockholms stad. Stockholmarna röstar fram sin favorit bland byggnader, parker, infrastrukturanläggningar och annat som färdigställts under året.

Jury har valt de tio finalisterna

Tävlingen startade med en nomineringsperiod fram till den 1 mars 2017 då alla kunde lämna förslag via brev och mejl. En jury har sedan valt ut de tio byggnader som nu är i final. Juryn utgick från byggnadens arkitektur, hållbarhet, innovation och betydelse för staden.