Vår webbplats använder cookies som gör att webbplatsen fungerar bättre. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.

Jag accepterar cookies

Mer information

Henrik Mortensen
Kommunikationsansvarig Campus och Affärsutveckling
031-63 25 18
henrik.mortensen@akademiskahus.se

Lunds universitets 350 årsjubileum firas med tjugo magnolior

Måndag, 10 april 2017
Lunds universitet fyller 350 år. Som en present planterar Akademiska Hus tjugo magnolior längs Kunskapsstråket från Kemicentrum i norr till kvarteret Paradiset i söder. Den första planterades av Catarina Fritz, vVD Akademiska Hus, och rektor emeritus Göran Bexell utanför Biologiska institutionen.

Lunds universitet firar sitt jubileum med en mängd aktiviteter under hela 2017. Lördagen den 8 april var det Biologins dag med bland annat den första planteringen, föreläsningar och en magnoliaauktion.

I sitt tal berättade Catarina Fritz att för Akademiska Hus symboliserar magnoliorna grönskans betydelse för både välmående och inlärning. En ny amerikansk studie av forskaren Amir Hajrasouliha på Cal Poly university, Obispo, visar att grönska är en av en rad faktorer i hur ett campus är utformat som verkar ha avgörande betydelse för hur väl studenter presterar, och hur hög examinationsgrad ett universitet har. Amerikanska universitet som har högpresterande studenter och en hög examinationsgrad har också en stor andel grönområden och grönska på campusområdet.

– Det räcker såklart inte att ha ett grönt campus för att nå hela vägen, men för att få en bra helhetsupplevelse så är det viktigt att vi skapar miljöer som är trivsamma för studenter och forskare att leva och arbeta i. Där hoppas vi att dessa magnolior kan bli ett bra bidrag, för att skapa en ännu bättre studiemiljö här i Lund, avslutade Catarina Fritz, vVD Akademiska Hus.

De resterade 19 magnoliorna kommer att planteras under den kommande veckan.