Vår webbplats använder cookies som gör att webbplatsen fungerar bättre. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.

Jag accepterar cookies

För mer information

Mia Edofsson
Hållbarhetschef
031-63 24 21
mia.edofsson@akademiskahus.se

Akademiska Hus deltar på konferens om hållbarhet med Global Compact i Göteborg

Fredag, 5 maj 2017
Den 8-9 maj träffas de nordiska länderna inom Global Compact i Göteborg. Fokus är på vilken roll nordiska företag spelar för att världen ska lyckas med att nå FN:s 17 globala hållbarhetsmål.

Global Compact Nordic Network träffas två gånger per år. Tonvikten för mötet i Göteborg denna gång är på två av de 17 globala hållbarhetsmålen. Hållbara städer och samhällen (mål 11) och Genomförande och globalt partnerskap (mål 17). Från Akademiska Hus deltar Kerstin Lindberg Göransson, vd, och Mia Edofsson, hållbarhetschef.

– Det blir riktigt roligt att Global Compact konferensen valt att fokusera på två av de globala målen som är så avgörande för oss på Akademiska Hus, nämligen Hållbara städer och målet kring Samarbete. Att vi nu öppnat konferensen för allmänheten ger en extra krydda. I mötet med andra medlemmar får jag inspiration och kunskaper för att ta vårt hållbarhetsarbete framåt, samtidigt som det är en fin möjlighet för oss att dela med oss av det vi gör, säger Mia Edofsson, hållbarhetschef.

Idag har Global Compact över 13 000 signatärer varav närmare 700 finns i de nordiska länderna, av dessa är omkring tvåhundra också medlemmar i Global Compacts nordiska nätverk.