Till navigation Till innehåll (s)

Kontakt

Olov Bergström
Strategisk Fastighetsutvecklare
072 530 62 31
olov.bergstrom@akademiskahus.se

Ett steg närmre hållbarhetsprogram på Lilljansberget

Måndag, 26 juni 2017

160125_Campusparken.jpg

För att utveckla det hållbarhetsprogram som ska gälla för området Lilljansberget i Umeå har Akademiska Hus bjudit in till två workshops där man med gemensam kompetens från kommunen och WSP försökt hitta rätt inriktning.

- Genom att bjuda in samlad kompetens från flera aktörer säkerställer vi att Lilljansberget blir en hållbar stadsdel som kan utvecklas långsiktigt, säger Olov Bergström, fastighetsutvecklare på Akademiska Hus.

Precis intill campus ska en hållbar stadsdel skapas med bostäder för 3000 personer varav en stor del ska bli studentbostäder. Hållbarhetsprogrammet ska ge en samlad bild av de hållbarhetsmål som tagits fram för området och hur dessa kan förverkligas. Programmet ska vara en guide för samtliga aktörer som kommer att arbeta med av Lilljansberget.

I en första workshop formulerade deltagarna mål för området och under den andra workshopen som hölls idag var uppgiften att prioritera bland målen och hitta synergier och konflikter.

Nästa steg blir att utifrån detta underlag formulera ett hållbarhetsprogram som ska användas vid utvecklingen av Lilljansberget.