Vår webbplats använder cookies som gör att webbplatsen fungerar bättre. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.

Jag accepterar cookies

Kontakt

Ebba Lagersten
Kommunikationsansvarig Campus och Affärsutveckling
08-685 75 37
ebba.lagersten@akademiskahus.se

Blogg: Almedalsveckan över för i år

Fredag, 7 juli 2017

Akademiska Hus Almedalsvecka är över för i år. Vi har haft en späckad vecka med många medarbetare på plats och både tagit del av och medverkat i flera spännande samtal. Här är en sammanfattning över vår vecka

Veckan inleddes med Akademiska Hus eget seminarium "Vem bygger vi studentbostäder för?" där vi dels berättade mer om hur vi arbetar med studentbostadsbyggandet runt om i landet, fick nya insikter från HSB Living Lab och lyssna på ett panelsamtal om hur framtidens studentbostäder bör utformas. Läs mer här.

Under eftermiddagen deltog vi i ett seinarium om det innovativa energiprojektet FED som pågår på Campus Chalmers Johanneberg där vi är en partner. Läs mer om det här.

Samtidigt deltog vd Kerstin Lindberg Göransson i ett samtal på HMS Carlskrona ordnat av Försvarsmakten. Tillsammans med ÖB MIcael Bydén, AllBrights vd Amanda Lundeteg och representanter från Ledarna diskuterades hur kvinnor i ledande positioner kan fungera som förebilder och stärka jämställdheten. Läs mer om det här. 

Under onsdagen arrangerade Akademiska Hus två rundabordssamtal med inbjudna parter från olika sektorer deltog. Det första på temat inkluderande campusmiljöer samlade bl a. Birgitta Ohlsson liberal riksdagsledamot, Navid Modiri, Naod Abera och rektorer från KTH, KI, Södertörns högskola, Stockholms universitet, Göteborgs universitet samt fler representanter med olika erfarenhet i frågan. 
Tillsammans med Studentbostadsföretagen ordnades dagens andra rundabordssamtal där en workshop genomfördes för att identifiera på vilka sätt processen för tillskapandet av nya studentbostäder ska förenklas. Planen framåt är att tillsätta ett nationellt studentbostadsråd som arbetar vidare med frågorna. Läs mer om våra rundabordssamtal här.

Onsdagen innehöll också deltagande i seminarium om solelskatten där Akademiska Hus affärsutvecklare inom energi, Johan Tjernström deltog. Akademiska Hus har solcellsanläggningar på flera av våra campusområden och försöker hela tiden hitta nya gröna och smarta energilösningar. Läs mer om seminariet här.

I ett panelsamtal ordnat av Nacka kommun deltog vår strategiska fastighetsutvecklare Erik Westin och pratade om framtidens miljöer för lärande och utvecklingsprojektet Vercity. Läs mer om det här. 

På onsdageftermiddagen togs frågan om hur Sveriges innovationskraft ska säkras upp på seminariet "Sveriges framtid: innovation genom kompetensutveckling - eller kompetensväxling"? I panelen deltog Akademiska Hus HR-direktör Marie Hallander Larsson och tillsammans med bland andra Monica Lingegård från Samhall och Janne Lundberg från fd Assa Abloy, diskuterades hur företag och organisationer ska kunna ställa om och hitta ny kompetens i frmtida utmaningar. Läs mer om seminariet här.

Onsdagen avslutades med ett seminarium om samverkan mot mutor och korruption ordnat av IMM, ÖMK, Sveriges Byggindustrier, Byggherrarna och NCC. Där deltog vd Kerstin Lindberg Göransson och berättade om erfarenheten vi haft av frågan i företaget. Hur vi hanterat det svåra ämnet och hur vi arbetar vidare med frågorna presenterades och åtföljdes av ett panelsamtal. Genom att dela med sig hoppas vi kunna hjälpa andra företag att undvika liknande situationer. Läs mer om det här.

Med det är vårt deltagande under Almedalsveckan över för i år. I våra sociala kanaler finns fler bilder och citat från det vi deltagit i under veckan. Följ oss på Twitter och Instagram.