Vår webbplats använder cookies som gör att webbplatsen fungerar bättre. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.

Jag accepterar cookies

Blogg: Hur ska vi hitta ny innovationskraft?

Onsdag, 5 juli 2017

Hur Sveriges innovationskraft ska säkras var frågan som togs upp på seminariet "Sveriges framtid: innovation genom kompetensutveckling - eller kompetensväxling"? där Akademiska Hus HR-direktör Marie Hallander Larsson deltog.

För att hänga med i en digitaliserad och globaliserad värld krävs innovationskraft där nya, och mer effektiva lösningar kan utvecklas. Hur organsiationer ska ta sig an frågan där ny kompetens behövs diskuterades i panelsamtalet ordnat av tidningen Chef och Företagsuniversitetet.

Panelen som utöver Marie Hallander Larsson bestod av bland andra Monica Lingegård från Samhall och Janne Lundberg från fd Assa Abloy, pratade om hur företag och organisationer ska kunna ställa om. 

- Hade det varit enkelt hade det redan varit gjort, sa Marie Hallander Larsson.

Panelen diskuterade även hur branscher som drabbas av kompetensbrist ska rekrytera för att fylla luckorna, att hitta nya talanger eller utveckla talanger i den egna organisationen. Överens om att mer kunskap behövs och att fortsatt utbildning är en väg lyfte även Monica Lingegård att företag även behöver bli bättre på att organisera sig. 

- Vi utgår från att alla ska en väldigt stor bredd och många gör därför flera arbetsuppgifter de inte är utbildade till. 

Under veckan fortsätter uppdateringarna från Akademiska Hus deltagande under Almedalen. För direkta uppdateringar följ oss på Twitter och Instagram!