Till navigation Till innehåll (s)

Blogg: Jämställdhet och energifrågan diskuterades under måndagseftermiddagen i Almedalen

Måndag, 3 juli 2017

Aaaa_bild.JPG

Under måndagens eftermiddag deltog Akademiska Hus i två seminarium. Vd Kerstin Lindberg Göransson deltog i Försvarsmaktens samtal om hur kvinnor i ledande positioner kan fungera som förebilder och stärka jämställdheten. Samtidigt deltog vår affärsutvecklare inom energi, Johan Tjernström i ett seminarium om det innovativa energihandelsprojektet som pågår på Campus Chalmers.

Jämställt ledarskap diskuterades på HMS Carlskrona

I ett panelsamtal tillsammans med AllBrights vd Amanda LUndeteg och ÖB Micael Bydén deltog Kerstin Lindberg Göransson för att diskutera hur kvinnor som förebilder kan bidra till ökad jämställdhet på chefsnivå.

- Jämställdhet är ingen fråga för kvinnorna, sa Micael Bydén och tryckte på vikten av att såväl manliga som kvinnliga chefer måste vara insatta i frågan.

- Representation är en förutsättning för att driva jämställdheten framåt, sa Amanda Lundeteg som också berättade om AllBright-avtalet Akademiska Hus tillsammans med tre andra fastighetsbolag undertecknat. Fastighetsbranschen wow:ade mig för framåtandan och medvetenheten i frågan, sa Lundeteg.

Kerstin Lindberg Göransson berättade om hur AllBright-avtalet kommer verkställas inom Akademiska Hus, bland annat genom normkritiskt utbildning för alla ledare inom företaget.

Samtal om FED på Västsvenska arenan

På andra sidan Almedalen höll Göteborgs Stad seminarium om projektet Fossil-free Energy District (FED) som pågår på Campus Chalmers Johanneberg. Tillsammans med åtta partners, varav Akademiska Hus är en, utvecklas en unik lokal handelsplats för el, värme och kyla. Projektet syftar till att optimera energianvändningen.

Akademiska Hus affärsutvecklare inom energi, Johan Tjernström deltog och berättade om hur nya innovativa affärsmodeller är en viktig del för att vi ska kunna nå våra energimål.

- Innovation drivs framåt av idéer som testas, det är fint att kunna erbjuda fastigheter på campus som testbäddar, sa Johan Tjernström.

Under veckan forstätter uppdateringarna från vårt deltagande i Almedalen. Följ oss på Twitter och Instagram för direkta uppdateringar.