Vår webbplats använder cookies som gör att webbplatsen fungerar bättre. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.

Jag accepterar cookies

För mer information

Peter Karlsson
Innovationsledare
031-63 24 49
peter.karlsson@akademiskahus.se

Akademiska Hus arrangerar ett kreativt laboratorium under Gather Festival 2017

Torsdag, 31 augusti 2017
Gather är en kombinerad konferens och festival som lockar internationellt erkända talare och artister. I gränslandet mellan konst, musik och innovation kan spännande saker hända. Därför arrangerar Akademiska Hus ett ”G-Lab” om framtidens campus.

– Vi vill låta kreativa krafter mötas under festivalen, och när de får sätta tänderna i våra utmaningar, så tror vi att stora saker kan hända! Vi ser med spänning fram emot vilka idéer och lösningar som kommer presenteras för hur vi tillsammans med lärosäten kan skapa framtidens campus, säger Peter Karlsson, innovationsledare på Akademiska Hus.

Vi utvecklar hållbara campus

Akademiska Hus arbetar med campusplaner för att säkerställa att den fysiska miljön stödjer lärosätenas långsiktiga vision och strategi på ett hållbart sätt. Det handlar såväl om att utveckla och förändra befintliga miljöer och byggnader, som att skapa nytt. Campusplanen ska fungera som ett underlag för genomförande och beslut och bör ses som en ständigt pågående process. Planen blir också ett redskap för att utveckla och stärka relationer och ge liv åt den dialog som är så nödvändig för att göra rätt vägval och prioriteringar i utvecklingen av campus.

Innovation som motor

Den huvudsakliga målsättningen för Akademiska Hus innovationsarbete är att utveckla hållbara produkter, tjänster och arbetssätt genom strukturerade innovationssamarbeten och därmed skapa värde för våra kunder och bidra till en hållbar samhällsutveckling. Vi vill vara en erkänd samarbetspartner och nå vårt mål genom att fokusera på innovationer som på högst några års sikt kan skapa betydande kundvärden. Våra satsningar fokuseras på tre utmaningsdrivna innovationsområden av stor betydelse för Akademiska Hus:

• Framtidens kunskaps- och lärmiljöer
• Campus- och stadsutveckling
• Bygg- och energiteknik