Vår webbplats använder cookies som gör att webbplatsen fungerar bättre. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.

Jag accepterar cookies

Akademiska Hus blir ny partner till företagsinkubatorn UIC

Onsdag, 13 september 2017

Uppsala Innovation Centre är en av landets främsta företagsinkubatorer och har rankats av UBI Global som världens 10:e bästa, och Europas 5:e bästa, företagsinkubator med universitetskoppling. Akademiska Hus går nu in som partner till UIC och möjliggör att fler innovativa tillväxtföretag kan stöttas och utvecklas i Uppsala län.

Partnerskapet innebär också att Akademiska Hus aktivt kommer att bidra till att projekt och företag inom UIC:s affärsutvecklingsprogam får stöd i sin utveckling genom att exempelvis erbjuda rådgivning och fördelaktiga hyresalternativ.

Akademiska Hus kommer också att ge UIC-bolag möjlighet att i samarbete med Sveriges lantbruksuniversitet basera sin verksamhet i företagsparken Green Innovation Park. Här verkar företag, forskare och entreprenörer som utvecklar produkter och tjänster som bidrar till en hållbar framtid. På det 200 000 kvadratmeter stora området finns i dag ett 40-tal företag, Sveriges lantbruksuniversitet, SLU och Statens veterinärmedicinska anstalt, SVA.

– Vi tror att partnerskapet kommer vara fördelaktigt för såväl oss och våra befintliga hyresgäster på Ultuna som för UIC-bolagen vi kommer att möta. Inom Green Innovation Park finns allt från små start-ups till större etablerade företag inom gröna näringar, vi är glada över att genom vårt partnerskap kunna bidra till att de och UIC-bolagen har goda förutsättningar att stärka varandra, säger Peter Bohman, marknadsområdesdirektör på Akademiska Hus.

– Akademiska Hus är en viktig aktör i Uppsalas fastighetsvärld och vi är glada att kunna välkomna Akademiska Hus som UIC-partner. Vi ser fram emot att tillsammans kunna erbjuda regionens tillväxtföretag den support de behöver för att utvecklas på ett framgångsrikt sätt. UIC har som mål att kunna inbegripa alla business parks i vår region som UIC-partner, för att UIC-bolag ska få de bästa förutsättningarna att växa. Nu har vi ett nära samarbete med alla Uppsalas företagsparker, vilket är otroligt positivt både för oss och UIC-bolagen, säger Per Bengtsson, vd på UIC.

UIC har ett tjugotal partner inom näringslivet som bidrar till UIC-bolagens utveckling genom sin kunskap och kompetens, bland annat i form av seminarier och individuell rådgivning. UIC:s partner bidrar också till finansieringen av UIC.