Till navigation Till innehåll (s)

Universitetsbiblioteket är den vackraste byggnaden i Lund

Tisdag, 24 oktober 2017
Sydsvenskans läsare har idag utsett Universitetsbiblioteket till Lunds vackraste byggnad. När det totalt 5 964 rösterna är räknade är resultatet mycket tydligt, biblioteket slår både Universitetshuset, Domkyrkan och Gamla kirurgen.

– Det är såklart otroligt glädjande att Sydsvenskans läsare har röstat fram Universitetsbiblioteket till Lunds vackrast byggnad, särskilt med tanke på den hårda konkurrensen från de andra som var nominerade, säger Martin Johannesson fastighetschef Akademiska Hus i Lund.

Akademiska Hus äger och förvaltar både det vinnande Universitetsbiblioteket och Gamla kirurgen, som kom på en fjärdeplats. Biblioteket byggdes 1907 och har byggts ut, renoverats och utvecklats kontinuerligt.

– Biblioteket är över 100 år gammalt och tillsammans med Lunds universitet ser vi till att den anrika byggnaden både vårdas och utvecklas för att passa universitets verksamhet idag och kraven på en modern kunskapsmiljö. Byggnaden är verkligen en profilbyggnad för Lund som dessutom är extra vacker så här års då höstens alla färger speglas i fasadens vildvin, avslutar Martin.