För mer information:

Mia Edofsson
Hållbarhetschef
031-63 24 21
mia.edofsson@akademiskahus.se

Nya lösningar för bättre hjärnhälsa laboreras i Brainathon

Måndag, 13 november 2017

Forskning visar att hjärnans förmåga och funktion stimuleras av ett aktivt liv. Vad händer egentligen med våra hjärnor när vi arbetar stillasittande i kontorsmiljöer? Vi söker lösningar i Sveriges första rörlighetsbaserade hackathon, där vi tillsammans med studenter, forskare, företagare, entreprenörer och kreatörer deltar för att bland annat hacka fram framtidens kontorsmiljö som stimulerar vardagsaktivitet.

Hjärnans kapacitet och funktion är tätt sammanknuten med hur vi tar hand om oss och framförallt om vi lever ett aktivt liv med mycket rörelse. Verklighetens arbetsvardag med stillasittande kontorsarbete framför datorer är en dyster motsats till dessa rön. GIH tillsammans med KTH, Idélab Mälardalens Högskola och SSE Business Lab vid Handelshögskolan i Stockholm har tagit initiativ till ett idéhack med fokus på hjärnhälsa där två utmaningar under en dag utforskas. Den ena handlar om hur vi kan skapa kontorsmiljöer som stärker hjärnhälsan genom allsidig fysisk vardagsaktivitet och den andra hur vi kan skapa förutsättningar för aktivitet som stärker hjärnhälsa för utsatta grupper i vårt samhälle.

- Det här är ett härligt, nyskapande och innovativt grepp för att hitta lösningar på en av vår tids största utmaningar - stillasittandet.  Att samverka med ungdomar och höra deras perspektiv kommer att ge en kick och säkert en och annan aha-upplevelse. Utmaningarna är också mycket relevanta för oss som byggherre och fastighetsutvecklare av framtidens kunskapsmiljöer, säger Mia Edofsson, hållbarhetschef Akademiska Hus.

Akademiska Hus är en av de deltagande parterna. Brain-a-thon går av stapeln den 15 november på GIH i Stockholm.

Läs mer om Cookies